Projekt, který připravili vyučující základní školy ve spolupráci se školní jídelnou, byl naplňován již po dobu 14 dní před Dnem světové výživy.
- sledovali jsme dokumenty a besedovali o nich
- vedoucí školní jídelny paní Petra Cachová si připravila pro každou třídu druhého stupně přednášku o zdravé výživě, o spotřebním koši potravin, o důležitosti využívání lokálních surovin
- krátké povídání o hladu ve světě, o jeho důsledcích a o důležitosti neplýtvání potravinami si připravili pro žáky prvního stupně Klára Maršíková a Petr Pastrněk z 8. třídy
- žáci 7. třídy vyrobili na stoly ve školní jídelně stojánky s výzvou, aby strávníci jídlem neplýtvali
- personál školní jídelny vyzdobil jídelnu plakátky a uvařil výtečný oběd z lokálních surovin
Fotografie z této akce si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.